Press "Enter" to skip to content

Waarom een tijdelijke berenmarkt geen Bitcoin onder de $10.000 zal trekken

Cryptocurrency rating platform Weiss Crypto Ratings heeft de zorgen van veel Bitcoin-gebruikers afgewend, die op dit moment allemaal getuige zijn van de neerwaartse trend die de markt een paar dagen geleden heeft getroffen. In een opmerkelijke tweet is Weiss ervan overtuigd dat de berentrend, die gespeculeerd wordt om snel af te sterven, niet sterk genoeg is om Bitcoin op korte termijn onder de $10.000 te krijgen.

In de perstijd is de volatiliteit nog steeds hoog voor de meest gewaardeerde digitale asset, die sinds het begin van de maand met meer dan 10% is gedaald. Ten tijde van dit schrijven is Bitcoin $10.317 waard en volgens Weiss is Bitcoin op dit moment sterk. Een daling onder $10.000 staat gelijk aan een daling van de Bitcoin met bijna 5,5% en het handelen bij eerdere ondersteuning rond de $9500 en $9800. Maar Weiss is er zeker van dat de mogelijkheid van een snelle bearish turn niet in zicht is.

Zoals de tweet luidt:

„Bitcoin prijs balanceert op $10K. We denken niet dat BTC binnenkort onder de 10k zal gaan“

Met betrekking tot het ethereum beweert Weiss dat de $10k BTC-prijspiek gewoon een kortetermijnondersteuning is. „Het is steun, net zoals 350 steun voor ETH was. Voor BTC kijken we op zijn minst naar een tijdelijk dieptepunt op korte termijn“, beweert Weiss.

Uit de technische gegevens van Bitstamp blijkt dat het voor de grote stier niet onmogelijk is om 11.000 dollar terug te winnen. Blijkbaar houden de stieren zich sterk met een significant bullish omkeerpatroon voorafgaand aan elke bearish interferentie.

Sinds 6 september is elke significante bearish trend verwaterd door de stieren die de markt met mate hebben weten te behouden. Hoewel de kracht in de verdediging niet cruciaal genoeg is geweest om een correctie in de prijsbeweging te bevorderen, is Bitcoin goed voorbereid op een flip in de prijs, in ieder geval op een eerdere weerstand van $10.500 die mogelijk steun zou kunnen worden als een opmerkelijke opleving van de prijs wordt gerealiseerd.

Toch is het aantal portemonnee-adressen met minstens 1 BTC toegenomen, als het gaat om de voorspoedige Bitcoin. 823.000 is nu het nieuwe record voor 1-BTC portemonneehouders. Bitcoin is niet de enige cryptocurrency-investeerder die zijn geld in de portemonnee gooit, ook Ethereum heeft een indrukwekkende toename van het aantal adressen gekend. En net als Bitcoin hebben Ethereum-beleggers een oogje dichtgeknepen voor de volatiliteit van de prijs.

Het is niet zeker wanneer Bitcoin de $12.000 daken breekt zoals aan het begin van deze maand, maar de stijging van de beleggingsrente is weer een andere organische indicator dat de intrinsieke waarde van Bitcoin net zo aanwezig is als altijd.

Comments are closed.